מינוי רבנים

עיריית ירושלים עתרה לבג"צ במטרה לאפשר בחירת רב ראשי ציוני לירושלים

http://www.datili.co.il/index.php?id=43373

 

העתירה לבג"צ כנגד השר לשירותי דת וועדת הבחירות לבחירת רבני ירושלים הוגשה בעקבות ניסיונם להוביל למינוי שני רבנים חרדיים לעיר.סגן ראש עיריית ירושלים, דוד הדרי שיבח את ברקת על פעילותו למינוי רב ציוני ואמר כי:"הוועדה פעלה בחוסר תיאום עם נציגי העירייה ונקטה בדרכים מניפולטיביות בכדי למנות שני רבנים חרדים לירושלים, דבר שאין הדעת סובלת".
27/07/2010

כל הליך מינוי רבני שכונות לקוי ומנותק מהקהילה

 

בעקבות דו"ח מבקר המדינה על התנהלותם של רבני שכונות אומרים רבני צהר: לא כל מי שבידו הסמכה לרבנות ראוי לשמש רב שכונה. יש לגבש נהלים ומבחנים להתאמה בין רבנים לקהילה. יש להפסיק את "ההצנחות הפוליטיות" ועל תושבי השכונה לבחור את רבם.

רבני צהר: ''לא כל רב ראוי לשמש כרב שכונה''

שמות מחברים: datili , עידן הראל

 

http://www.datili.co.il/index.php?id=41738 

בעקבות דו"ח מבקר המדינה על התנהלותם הלקויה של כמה רבני שכונות קוראים רבני "צהר" להגדיר במדוייק את סמכויותיהם של רבני השכונות, לקבוע קריטריונים למינויים, כולל מבחנים פסיכולוגיים ואישיותיים, לתת משקל משמעותי לבחירת תושבי השכונה את רבם, להרחיב את איזורי הפעילות של רבני השכונות, לקבוע תקנים בכל ישוב ולהקפיד כי העסקתם תאושר רק על פי אמות מידה מפורטות.
 

Rss
כל הזכויות שמורות לנאמני תורה ועבודה | נבנה על ידי DevArt | עיצוב hayasheffer